Tämä hieman pienempi, mutta silti reilun kokoinen valurautapata on ruotsalaisen Norwikin valmistama. Sen 4 litran tilavuus riittää hyvin useimmille. Voidaan käyttää kaikilla lämmönlähteillä, myös induktiolla ja uunissa. Sopii mainiosti mm. juuresten paahtamiseen sekä lihapalojen ja muhennosten kypsentämiseen.
Jokainen pata on erikseen käsin valettu, joten materiaalissa voi olla epätasaisuuksia. Pata on kestävä ja ihanan painava. Luotu kestämään sukupolvien ajan.
Ei saa pestä koneessa. Pestävä käsin lämpimällä vedellä ja kuivataan sen jälkeen täysin kuivaksi. Säilytetään kuivassa.
Happamia ainesosia (viiniä, sitruunaa, tomaattia jne.) sisältävät ja tietyn kypsennysajan vaativat ruoat on parasta valmistaa toisessa astiassa, esimerkiksi Nordwikin emalipadassa. Hapon ja ajan yhdistelmä saa pienen rautaisen jälkimaun tarttumaan valuraudasta ruokaan, mitä kannattaa pyrkiä välttämään.
Mitat ilman kantta: 29 x 21,5 x 10,5 cm
Mitat kannen kanssa: 29 x 21,5 x 17 cm
Paino: 4,8 kg